Pénzügyi szolgáltatás közvetítői hatósági vizsgára felkészítő képzés

A képzésről

Mivel foglalkozik egy pénzügyi közvetítő ma Magyarországon? Pénzügyi közvetítő az, aki a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvényben meghatározott pénzügyi szolgáltatásokat, hiteleket, pénzügyi lízinget, befektetési terméknek nem minősülő megtakarításokat (betéteket, lakáselőtakarékossági betéteket, lakossági és vállalati fizetési számlákat stb.) közvetít.

Ha a fenti ügyletekkel szeretnél Te is foglalkozni, akkor szakirányú végzettség hiányában elegendő a Magyar Nemzeti Bank által engedélyezett 3 napos hatósági képzésen részt venned, majd sikeres számítógépes hatósági vizsgát tenned. Ezt követően már nincs más akadály előtted, kezdődhet a munka!

Mivel foglalkozol majd?

Pénzügyi szolgáltatás közvetítőként a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló  2013. évi CCXXXVII. törvényben meghatározott pénzügyi szolgáltatások, hitelek, pénzügyi lízing, betétszerződések és fizetésiszámla-szerződések közvetítésére szerezhetsz jogosultságot.

A folyamat

 1. Kitöltöd a Jelentkezési űrlapot a Számodra megfelelő oktatási időpont kiválasztásával.
 2. Munkatársunk emailben megküldi Részedre a részletes tájékoztatást a választott képzéssel kapcsolatban.
 3. Visszaküldöd részünkre postai úton a szükséges dokumentumokat.
 4. Elutalod a képzés díját.
 5. Részt veszel a teljes oktatáson.
 6. Vizsgajelentkezésedet benyújtjuk az MNB felé.
 7. Tájékoztatunk a vizsgával kapcsolatos tudnivalókról.
 8. A legkomplexebb módon, támogató segédanyagokkal, próbatesztekkel segítjük a felkészülésedet.
 9. Sikeres vizsgát teszel saját exkluzív vizsgatermünkben.
 10. A vizsgát követő 10. napot követően Ügyfélkapud-on keresztül letöltöd a tanúsítványod.

Tematika

1.A pénzügyi piacok5 óra
2.Általános jogi ismeretek5 óra
3.Lakossági megtakarítási és befektetési termékek5 óra
4.Hitelezési alapfogalmak5 óra
5.Hiteltípusok és hiteltermékek5 óra
6.A mikro-, kis- és középvállalati üzletág főbb termékei és szolgáltatásai5 óra
Összesen30 óra

Oktatóink

Dr. Kákonyi Áron
Dr. Kákonyi Áron

A Fundamenta Akadémián 2009-től oktatok-trénerkedem, kezdetektől fogva részt veszek a pénzügyi hatósági képzések oktatásában, tananyagának fejlesztésében.

Magasvári Andrea
Magasvári Andrea

Munkám hivatás, amelyet elsősorban emberként, másodsorban szakértőként végzek.

Stelzel-Bárány Mónika
Stelzel-Bárány Mónika

Öt éve tartok hatósági képzéseket tőkepiaci és pénzügyi szolgáltatási szektorban, számos hitelintézet, befektetési- és pénzügyi szolgáltató munkatársai tettek sikeres vizsgát a segítségemmel.

Szabó Zsuzsa
Szabó Zsuzsa

Fő erősségem a magyarról – magyarra való fordítás. Vallom, hogy egy folyamatosan változó világban, azok képesek a siker útján lépkedni, akik új ismeretekkel bővítik tudásukat.

Tóth Gyula
Tóth Gyula

Négy éve csatlakoztam oktatóként a Fundamenta csapatához azzal a céllal, hogy több évtizedes szakmai, oktatói és gyakorlati ismereteimmel, tapasztalataimmal részt vegyek az Akadémia, országos szinten is elismert, felkészítési tevékenységében.


Időpontok és árak


Dokumentumok

Mit tartalmaz az ár?

 • 3 napos ONLINE képzésünkön való részvételt
 • oktatási anyagot elektronikusan, saját e-learning felületünkhöz biztosított hozzáféréssel
 • a teljes oktatási anyagot videókurzus formájában
 • online gyakorlási lehetőség a vizsgára, exkluzív e-learning felületünkre biztosított hozzáféréssel
 • vizsgajelentkezés benyújtása az MNB felé az Általad kívánt vizsgaidőpontra
 • folyamatos kapcsolattartás a képzés szervezőjével
 • Számítógépes vizsgával kapcsolatban minden fontos és szükséges információ átadását
 • Kényelmes vizsgázás különleges környezetben, maximális biztonságban, folyamatos fertőtlenítéssel
 • Munkatársunk támogató jelenléte a vizsga során
 • Vizsgagaranciát első hatósági vizsgádra!

Hasznos információk

Mit jelent a vizsgagarancia?

Amennyiben nálunk végzed el a hatósági képzést, és az általunk nyújtott szakmai támogatással készülsz MNB hatósági vizsgádra, garantáljuk a sikeres vizsgát! Ha mégsem sikerül, úgy az első pótvizsga díját mi álljuk!
Amennyiben első hatósági vizsgád sikertelen, de minimum 30 pontos.

Ha nincs érettségid…

Érettségi hiányában: hitelintézetnél, pénzügyi vállalkozásnál, pénzforgalmi intézménynél, pénzügyi közvetítői tevékenységet folytató vállalkozásnál, vagy ezen szervezetek szakmai érdekvédelmi vagy érdek-képviseleti szervénél, vagy az államigazgatás pénzügyi, illetve gazdasági területén a jelentkezést megelőző hat éven belül legalább négy éves pénzügyi szakmai tapasztalatról szóló igazolást is elfogad az MNB.

Mit kell tudni a számítógépes hatósági vizsgáról?

A Pénzügyi szolgáltatás közvetítői hatósági vizsgák egy hónapban két alkalommal kerülnek meghirdetésre, létszámtól függően több időpontban:

 • 9:30 órakor
 • 12:00 órakor
 • 14:30 órakor

A hatósági vizsga MNB számítógépes vizsgaprogramon történik, 60 kérdésből 45 jó válasz (75%) szükséges a sikeres vizsgához. A vizsgához tartozó tesztbank elérését a képzést követően saját e-learning felületünkön biztosítjuk Részedre.

Az aktuális vizsgaszabályzatot itt tudod megtekinteni.

Meddig érvényes a képzés és mikor lehet vizsgát tenni?

A képzés elvégzéséről szóló igazolás a kiállítását követő 1 évig érvényes, ezen időtartamon belül kell sikeres MNB hatósági vizsgát tenned. A vizsgák az MNB által meghirdetett időpontokban kerülnek megrendezésre. A vizsgák száma nem korlátozott, a határidő letelte után sikeres vizsga hiányában a képzést meg kell ismételni.

A képzésen történő részvételről igazolást állítunk ki. A tanfolyam látogatási igazolás kiállításának feltétele a képzésen való személyes jelenlét minimum 80%-os teljesülése.

Hogyan kapom meg a tanúsítványom?

Sikeres vizsga után 10 nappal tudod a tanúsítványodat letölteni Ügyfélkapudon keresztül. A tanúsítvány a kiállítástól számítva időkorlát nélkül elérhető, tehát aki csak később kezdeményezi az ügyfélkapus azonosító létrehozását, a tanúsítványt később is elérhetik.

Meddig tudsz jelentkezni az adott képzési időpontra?

Az indulás előtt legkésőbb 1 héttel várjuk a jelentkezéseket. Ha sikerült már eldöntened, hogy szeretnél részt venni a képzésen, akkor célszerű minél hamarabb leadnod a jelentkezésed, mert előfordulhat, hogy betelik a csoport létszáma.

Kapsz majd jegyzetet, tankönyvet?

Elektronikusan letölthető jegyzeteket fogsz kapni. Ehhez a hozzáférést az első oktatási napon kapod meg. A jegyzetek díja benne van a képzés díjában. Hiszünk a digitalizációban és környezetünk védelme kiemelten fontos számunkra, így felesleges dokumentumokat nem nyomtatunk ki, helyette elektronikusan teljes körűen mindent biztosítunk. Az élmény ígérjük nemhogy kevesebb, de még különlegesebb lesz!

Mennyire gyakorlatias a képzés?

Gyakorlatorientált képzéseket tartunk, így könnyen el tudod sajátítani az ismereteket. Az otthoni  gyakorláshoz és vizsgafelkészüléshez is számos online tananyagot biztosítunk továbbá a rendelkezésedre bocsátott e-learning felületen is lehetőséged van próbateszteket kitölteni (MNB hatósági próbavizsga, témakörönkénti tesztvizsga, nyomtatható tesztkönyv, az egyes vizsgakérdésekre a jó válaszokat tartalmazó összegző excel táblázat).